fbpx

Rólunk

2007-ben jártunk Ausztráliában és ott találkoztunk először e kedves, szeretni való állatokkal. Már akkor jó volt tapasztalni, hogy milyen kíváncsiak az emberek felé, de egyben nagyon félénkek is.

A farm ahol jártunk, egy családi vállalkozás volt 25-30 alpakából álló tenyészet, ahol a gyapjút is feldolgozták és a kisvárosi üzletükben már késztermékként árulták. Kíváncsivá tettek, vásároltunk alpaka gyapjúból készült pulóvert és takarót, amiket a mai napig nagyon szeretünk használni. Az alapkából készült termékek könnyűek, 100% allergia mentesek, lágy tapintásúak és rendkívül melegek. 

2008-ban vásároltuk az első alpakánkat, amely a Seholsziget Élménypark állatsimogatójába került a lámáink mellé. A vele való foglalkozás során egyre jobban előjöttek számunkra értékei, melyek arra ösztönöztek bennünket, hogy tovább fejlesszük az állományt.
Komoly döntést hoztunk 2015. évben, belevágtunk az alpakák tenyésztésébe, hogy a saját nevelésű alpakáinkkal tudjuk látogatóink felé szolgálni különféle programokkal. (Pl. ismerkedés az alpakákkal, ismerkedés önmagunkkal az alpakákon keresztül...).
6 csodálatos alpakát vásároltunk Németországból, ebből 2 csődör és 4 kanca volt és általuk elkezdődött egy folyamatos tanulás. Jelenleg 11 alpaka tartozik a farm lakóihoz.
Ha szeretné megismerni alpakáinkat kattintson >>>ide

Alpaka Farm Kft.

Cím: 2610 Nőtincs, Diófa u. 41.  

Érdeklődés, alpaka programegyeztetés és termékrendelés:

E-mail: erdeklodes[kukac]alpakafarm.hu

Telefon: +3620/923 92 80